wa vur een fiets moet ik kopen

mountainbikes zijn er in alle soorten en maten, diverse prijsklassen, kleuren en materialen. We proberen je hier een beetje op weg te helpen als je wil beginnen met deze mooie sport of als je een 'doorstromer' bent.

voor ieder doel is er een fiets

Als je een nieuwe mountainbike wil aanschaffen, is het belangrijk je af te vragen wat je er precies mee gaat doen. Veel hangt af van het antwoord op deze vraag. Uiteindelijk zal uiteraard ook het budget een rol spelen, maar bezint eer ge begint.

Binnen onze club wordt rondgereden op een diversiteit van merken. Dit geeft zonder meer al aan dat de perfecte fiets niet bestaat. Zo zien we fietsen van de merken Scott, Cannondale, Cube, Bulls, LaPierre, Specialized, Merida en Trek.

Het gebruik van de fiets speelt een grote rol. Ben je van plan om regelmatig in de bergen te gaan fietsen of wil je het vooral rustig aan doen op de Nederlandse paden. Hecht je veel waarde aan comfort of mag hier gerust op worden bezuinigd?

Een fiets is een fiets zou je zeggen, maar die vlieger gaat niet altijd op. het is meer dan een frame met een paar wielen, goeie remmen en een solide schakelgroep. Het aanbod is enorm!! Als je op internet op de diverse forums gaat lezen, zul je al snel ontdekken dat er oeverloze discussies gaande zijn over wat wel en wat niet te doen.

Stel gerust je vragen aan ons; we hebben altijd iemand in ons midden die ervaring heeft met een bepaalde fiets of een onderdeel hiervan.


Foto genomen in Zuid Limburg waar we onlangs ook zijn geweest